Sevgiye Açılan Kapılar

14 Şubat Sevgililer Günü'nde Zihinsel Engelli ve Otizmli Öğrencileri Ziyaret Ettik.

AK Parti Fatih Kadın Kolları Mevlanakapı Özel Eğitim Uygulama Okulu’ndaki zihinsel engelli ve otizmli öğrencilerle 14 Şubat Sevgililer Günü’nde biraraya geldi. Programa Fatih Belediye Başkan Adayı Ergün TURAN, AK Parti İl Kadın Kolları Başkanı Rabia KALENDER İLHAN, AK Parti Fatih İlçe Başkanı Orhan NARİN, AK Parti Fatih Kadın Kolları Başkanı Nurhan ÇALIK katıldı.

Zihinsel engelli ve otizmli öğrencilerle özel olarak ilgilenen Fatih Belediye Başkan Adayı Ergün TURAN “İnsanın kalbi engelli olmasın, bizi insan yapan kalbimizdir. Yeterki biz sevgiyle insanlığa kapılar açalım”dedi.

AK Parti Fatih İlçe Başkanı Orhan NARİN ise “Zihinsel engelli ve Otizmli rahatsızlığı bulunan çocuklarımızı görmezden gelmek onları derinden incitecek bir davranıştır. Bugün burada engelli ve otizmli öğrencilerimizle geçirdiğimiz sevgi dolu her dakika bu konuda sahip olduğumuz farkındalığın bir göstergesidir” dedi.

Bu önemli ziyarete öncülük eden AK Parti Fatih Kadın Kolları Başkanı Nurhan ÇALIK, 14 Şubat Sevgililer Günü’nde düzenledikleri bu ziyaretin özel bir anlamı olduğunu vurgulayarak, “En büyük engel sevgisizliktir, AK Parti Fatih Kadın Kolları olarak Mevlanakapı’dan sevgiyle açtığımız bu kapının tüm engelleri ortadan kaldıracağının bilincindeyiz ve bugün engelli ve otizmli çocuklarımızla bir sevgi yumağı oluşturmaya geldik” açıklamasında bulundu.

Zihinsel engelli ve otizmli çocukların mutluluğunun gözlerinden okunduğu ziyarette AK Parti İl Kadın Kolları Başkanı Rabia KALENDER İLHAN “Hayatı paylaşmak için hiçbirimizin engeli yok. Bakış açımızı değiştirmeli ve önyargılarımızdan arınmalıyız. Vicdanımız bize en doğru istikameti gösterecektir, engelleri bugün olduğu gibi sevgiyle aşabiliriz” dedi.

Özel palyaço gösterisi, yüz boyama ve oyunlar eşliğinde gerçekleşen ziyaretle eğlenceli dakikalar geçiren zihinsel engelli ve otizmli çocuklara sürpriz hediyeler dağıtılırken duygu dolu anlar yaşandı.

Haberin görselleri